Όλες οι κατηγορίες

Νεα

Η διαδικασία του νήματος Spandex να λιώνει

Χρόνος: 2021-08-09 Σχόλιο: 29

1

Η ξηρή περιστροφή είναι ο πιο παραδοσιακός και συνηθισμένος τρόπος παραγωγής spandex. Ωστόσο, ένα από τα σημαντικά μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι η μεγάλη επένδυση που απαιτείται για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής εμπορικής κλίμακας, για παράδειγμα, 3000 έως 5000 τόνων ετησίως. Με μέσο όρο 40 αρνητών, η συνολική επένδυση κυμαίνεται από 40 εκατομμύρια έως 50 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που είναι αρκετά υψηλό. Επιπλέον, η ξηρή περιστροφή περιλαμβάνει επίσης την αντιμετώπιση μιας διαδικασίας ανάκτησης τοξικού διαλύτη και, στην ξηρή διαδικασία, ο διαλύτης παραμένει στο τελικό νήμα. Στο λιώσιμο μέθοδος περιστροφής, δεν εμπλέκεται διαλύτης.

2

Melt Spinning: Μια ανταγωνιστική νέα διαδικασία
Η διαδικασία κλώσης τήγματος που χρησιμοποιείται για την παραγωγή συνθετικών ινών όπως πολυαμίδια, πολυεστέρας και άλλα είναι μια καθιερωμένη και μακρόχρονη τεχνολογία στη βιομηχανία.
Τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτυχθεί πολύ χαμηλού κόστους εξοπλισμός στυψίματος τήγματος και προσφέρεται σήμερα στην Ασία σε τιμή που είναι 20% αυτής της ξηρής μονάδας ισοδύναμης παραγωγικής ικανότητας. Αυτή η νέα διαδικασία προσέλκυσε πολλούς νεοφερμένους στον τομέα παραγωγής spandex.


3

Επιπλέον, οι πρόσφατες εξελίξεις έφεραν πιο επαρκή πολυμερή TPU και την εισαγωγή προ-πολυμερούς στο ρεύμα τήξης του TPU για τη βελτίωση των ελαστικών χαρακτηριστικών των παραγόμενων νημάτων. Όλες αυτές οι εξελίξεις ώθησαν περαιτέρω αυτή τη διαδικασία μπροστά.
Για τους παραπάνω λόγους, δόθηκε μεγάλη προσοχή στον εξοπλισμό, τις πρώτες ύλες και την τεχνολογία για την περαιτέρω βελτίωση της διαδικασίας στυψίματος τήγματος για spandex.

5